Over ons

Greate Griene B&B is gelegen in Delfstrahuizen vlak aan het Tjeukemeer in Friesland. De naam is gebaseerd op een eilandje nabij het Sneekermeer. Het eiland is groen met veel vogels en omringt door vaarwater net als onze bed & breakfast. Op korte afstand van de B&B is een gruttoweide en in het water rond de B&B zitten veel watervogels als fuut, aalscholver, meerkoet, waterhoen, eenden en meeuwen.

In 2017 is de bouw gestart en in 2019 hebben wij met veel plezier ons gericht op de afbouw, afwerking en inrichting.

Sinds mei 2020 zijn we open. dat is ons goed bevallen. We hopen ook u te verwelkomen om van deze prachtige omgeving te genieten!

Ellen en Marcel

Informatie

Het Friese dorp Delfstrahuizen, gelegen aan het Tjeukemeer, hoort bij de gemeente De Fryske Marren en is via een brug verbonden met het dorp Echtenerbrug. Op loopafstand zijn de meeste voorzieningen te vinden. Supermarkt Spar (500m, 6 min lopen, u kunt via internet uw boodschappen bestellen), openingstijden dagelijks 8-19 uur. Er zijn drie horecagelegenheden, één snackbar. Verhuur van boten, fietsen is mogelijk. In Delfstrahuizen en omgeving is er voor een ieder wat te doen. Dichtbij de B&B is een strandje met relatief ondiep water (200m lopen). Er zijn prachtige wandel- en fietsroutes in de omgeving, watersport, golfbanen, vislocaties. U kunt genieten van diverse vogels: grutto’s, zwaluwen, eenden, meerkoetjes, meeuwen, aalscholvers, uilen en zelfs vleermuizen.
In Delfstrahuizen en omgeving zijn normaal gesproken veel evenementen: de Sneekweek, Jouster ballonnendagen, Skûtsjesilen, Elfstedenfietstocht, Breggepop, Glemmer, Dolle dagen Echten, Helaas konden deze wegens Corona niet doorgaan. Inmiddels worden de regels versoepeld en wordt er weer een begin gemaakt met evenementen.

Daarnaast vindt u in Joure: Sauna De Woudfennen en zwembad Swimfun. Heerenveen: Abe Lenstra Stadion, sportstad Heerenveen, ijsstadion Thialf,bioscoop.

Vindt u het leuk uitstapjes te maken? Lemmer (15 min) Leeuwarden (40min), Giethoorn (36min) , Waddeneilanden (45min), Afsluitdijk (41min), Amsterdam (1u20min) zijn goed bereikbaar met de auto.

Reglement

Inchecken kan vanaf 15.00 uur, uitchecken tot 10.30uur

Houdt rekening met medegasten en buren zodat iedereen een prettig verblijf heeft. Wij accepteren geen  (geluids)overlast.

Houdt 1,5 m afstand van andere gasten, geef ruimte op de trap.

Respecteer de privacy, dus zonder toestemming geen foto s van andere gasten.

Tussen 24.00-7.00 rusttijd.

Roken is zowel binnen als buiten het appartement verboden, dus ook op het balkon en het terras.

Ontbijt in overleg te boeken.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Kinderen onder toezicht op het balkon en op de steiger. De steiger ligt aan 1.70 diep water.

Hoe lief we ze ook vinden: eenden-vogels mogen niet gevoerd worden.